Mariji Vranić, novinarki REC Media Zlatna medalja Press Vitez

Novinarka REC Media i dopisinica Televizije K1, Tanjug tv i agencije Tanjug iz Užica Marija Vranić osvojila je Zlatnu medalju Press vitez u kategoriji informativni program za minijaturu „Na Goveđaku se smeće bacati neće“.

Prilog, koji je koncipiran kao tri vesti u nizu, govori o protestu meštana pet sjeničkih sela protiv nesanitarne deponije Goveđak nadomak Sjenice, stalnim obećanjima nadležnih da će ona biti zatvorena, ali još uvek nije.

U obrazloženju žirija navodi se da je „Marija Vranić jedini novinar lokalnih medija koji je ove godine uspeo da pobedi većinu kolega sa nacionalnih televizija u glavnoj kategoriji“.

„Ovo je moja prva nagrada na nekom konkursu jer do sada nisam ni učestvovala. Zato što je meni kao novinaru pre svega bitno da se priče koje donesemo pokrenu sa mrtve tačke i ako smo mi u tome uspeli to je za mene najveća satisfakcija“, rekla je Marija Vranić nakon uručenja priznanja i dodala da je ova nagrada šlag na tortu.

Stručni žiri je ovoj minijaturi, u konkurenciji 100 pristiglih iz cele Srbije, dao ocenu 4,33 od mogućih 5,50.

 

Grand Prix PRESS VITEZ 2022. žiri je dodelio Saši Kosanoviću, za minijaturu „Nestali“ u produkciji TV UNA, Zagreb, reportažu koja se izbalansirano bavi pitanjem nestalih osoba u minulim ratovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok je produkcijski Grand Prix Press Vitez pripao TV UNA, Beograd za visokokvalitetnu produkciju niza minijatura „Svetioničar“, „Humanitarka Tamara“ i „Bokser“.